Bloedtest: Vermoeidheid pakket – € 95,-

Wat is de oorzaak van jouw vermoeidheid? Dit kan leiden tot lichamelijke klachten zoals futloos- en lusteloosheid, hoofdpijn en duizeligheid.


Vermoeidheid kan naast slaaptekort ook heel veel andere diverse oorzaken hebben. Met het uitgebreide vermoeidheidspakket worden de belangrijkste oorzaken of organen onderzocht.

Heb je dus last van onverklaarbare vermoeidheid? Doe dan eens deze test.

Bepalingen:

  • HbA1c (diabetes)
  • TSH (schildklier)
  • Hemoglobine/rode bloedcellen (bloedarmoede)
  • Ferritine/vitamine B12/vitamine D (vitaminen)
  • Kreatinine/eGFR (nierfunctie)
  • CRP en witte bloedcellen (ontsteking)

Vermoeidheid kan naast slaaptekort ook heel veel andere oorzaken hebben.

Met het vermoeidheidspakket worden de belangrijkste oorzaken of organen onderzocht:

Diabetes

HbA1c is een gemiddelde van de bloedglucosewaarden over de afgelopen 2 tot 3 maanden. Dit geeft beter inzicht dan een nuchter geprikte glucose omdat dat een momentopname is. Als de bloedglucose te hoog wordt zoals bijvoorbeeld bij diabetes dan vind je een verhoogd HbA1c.

Schildklier

De schildklier is verantwoordelijk voor onder meer het goed functioneren van de stofwisseling en is hiermee essentieel voor uw gezondheid en welzijn. Het regelt ook hoe snel je hart klopt en hoe snel je lichaam calorieën verbrandt. Deze test meet het schildklierstimulerend hormoon (TSH). TSH wordt gemaakt in de hersenen en zorgt ervoor dat schildklierhormonen door de schildklier worden geproduceerd.

Bloedarmoede

Bloedarmoede (anemie) is een aandoening waarbij er te weinig rode bloedcellen in het bloed aanwezig zijn of deze minder goed werkzaam zijn. Dit kan te maken hebben met een tekort aan hemoglobine (Hb in bloed), dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof. De belangrijkste oorzaak van bloedarmoede is een tekort aan ijzer in de voeding. Witte bloedcellen spelen een belangrijke rol bij de afweer van het lichaam tegen ziekteverwekkers.

Vitaminen

Bloedarmoede kan komen door bijvoorbeeld een tekort aan ijzer (ferritine test) of een tekort aan vitamine B12. Vitamine D is onmisbaar voor een goede spier- en hersenfunctie, verschillende stofwisselingsprocessen en de afweer. De wetenschappelijke bewijzen stapelen zich op dat een hoge concentratie vitamine D in het bloed beschermd tegen ernstig verloop van een corona infectie. Daarnaast lijken er steeds meer verbanden te bestaan tussen een laag vitamine D en auto-immuunziekten, hart- en vaatziekten, kanker en andere ziekten

Nieren

Je nieren werken hard om je lichaam gezond te houden door afvalstoffen gedurende de dag uit je bloed te verwijderen. Zonder de nieren zouden deze afvalstoffen zich ophopen in het lichaam en schade kunnen veroorzaken.

Kreatinine is één van deze afvalstoffen en is afkomstig van de spieren en wordt volledig door de nieren uitgescheiden.De nierfunctie kan berekend worden met een formule (ook wel bekend als eGFR). Deze formule houdt rekening met geslacht en leeftijd en wordt berekend met de kreatinine concentratie.

Ontsteking

De concentratie C-reactief proteïne (CRP) is een maat voor ontsteking. CRP stijgt naarmate er meer of ernstigere ontstekingen of infecties zijn. Witte bloedcellen spelen een belangrijke rol bij de afweer van het lichaam tegen ziekteverwekkers.

How does it work?

Choose test

We bieden op dit moment 6 verschillende pakketten aan. Kies het pakket dat je nodig hebt.

Make an appointment

Maak via onze website een afspraak op een van onze locaties door het land. Dagelijks geopend!

Visit location

Middels een vingerprik wordt het bloed afgenomen. Vervolgens wordt het naar het lab gestuurd.

Wait for the result

Na een paar dagen ontvang je een beveiligde mail met de resultaten van je bloedonderzoek.

Gratis een digitaal medisch certificaat

DA/CE-gemarkeerd en gevalideerd

Specificiteit meer dan 99,5% (klinisch gevalideerd)

Binnen 2 werkdagen uitslag per mail

Al onze testen zijn klinisch gevalideerd.

Alle testen die wij aanbieden zijn klinisch gevalideerd. Klinische validatie betekent dat de testresultaten in bloed verkregen met de methode van ons lab zijn vergeleken met de testresultaten in bloed verkregen met de standaard bloedafname (venapunctie).


Met deze klinische validatie is aangetoond dat de resultaten met meer dan 95% met elkaar overeenkomen.

"Als toezichthoudend arts bewaak ik de kwaliteit, servicegerichtheid, de hygiëne-eisen en het medisch proces van onze testlocaties. Het personeel wordt aan de hand van GGD-methodieken opgeleid en gecertificeerd. Daarnaast kunt u erop vertrouwen dat er veilig en zorgvuldig omgegaan wordt met uw persoonsgegevens"

Drs. W. Moudrous

BIG: 59912013801

Corona PCR. Antigeen, speekseltest, spoed pcr, covid test, saliva test

COPYRIGHT © 2021

Contact

Customer Service

Openingstijden telefoonlijn:

09:00 – 13:00

21:00 – 23:00

en_GB

We use cookies to ensure that our website works better for the visitor. We also use cookies for our web statistics.

Click here for more info…