Testuitslagen

Uitslag van de coronatest

Als u bent getest op corona krijgt u zo snel mogelijk de uitslag. Bij een sneltest krijgt u de uitslag binnen 30 minuten. Voor een PCR test geldt dat de uitslag meestal binnen 24 binnen is. Hierbij gaat CoronaPCRtesten.nl er vanuit dat er geen bijzonderheden zijn. In bijzondere situaties kunnen de tijden afwijken van het hierboven vermelde.

Wachten op uitslag coronatest

U krijgt van ons uw testuitslag altijd digitaal.

Online uitslag

Heeft u online of telefonisch een afspraak gemaakt voor de coronatest? U ontvangt een e-mail wanneer de uitslag bij ons bekend is. Let op: deze e-mail komt soms in de spamfolder van uw mailbox terecht.

Bij corona altijd telefonisch bericht

Indien u positief getest bent, dan wordt er altijd telefonisch contact opgenomen met u door de GGD. Zo kan de GGD samen met u meteen starten met het bron- en contactonderzoek.

Thuisblijven tot u de uitslag weet

Blijf thuis vanaf het moment dat u klachten heeft en tot u de uitslag weet. U mag niet naar het werk, school, of de winkel. U en uw huisgenoten mogen geen bezoek ontvangen. Kijk voor tips en ondersteuning in de quarantainegids op deze website.

Ook als de klachten voorbij zijn en u nog wacht op de uitslag blijft u binnen.

Heeft u naast milde coronaklachten ook koorts of last van benauwdheid? Dan moeten uw huisgenoten ook thuisblijven. Ook als zij zelf geen klachten hebben.

Verergeren uw klachten voordat u de uitslag heeft? Neem dan altijd contact op met uw huisarts of de huisartsenpost. Bel bij levensbedreigende situaties 112.

Negatieve uitslag corona

Is de uitslag negatief? Dan had u op het moment van testen geen corona. U hoeft niet meer thuis te blijven. Maar blijf wel thuis als:

U terugkomt in Nederland uit het buitenland én u eerder bent getest dan de 5e dag na terugkeer. Iemand in huis coronaklachten én koorts of benauwdheid heeft. En deze persoon nog geen testuitslag heeft. Thuisblijven hoeft niet als een klein kind in huis (t/m groep 2 van de basisschool) klachten heeft. U bent getest zonder klachten omdat u een huisgenoot of nauw contact bent van iemand met corona. Of omdat u een melding kreeg in de CoronaMelder app. Als u de testuitslag krijgt hoort u of u uit quarantaine kunt.

Blijf altijd de basisregels volgen. En vermijd contact met kwetsbare personen tot en met dag 10 na het laatste risicovolle contact. U kunt namelijk nog klachten krijgen.

Nog steeds klachten na negatieve uitslag

Is de uitslag negatief maar heeft u nog klachten? Blijf de basisregels volgen en vermijd contact met kwetsbare personen. Neem contact op met uw huisarts als uw klachten erger worden (meer dan 38 graden koorts of moeite met ademhalen).

Opnieuw klachten na negatieve uitslag

Krijgt u opnieuw klachten die lijken op corona of worden uw klachten erger? Blijf dan thuis en laat u opnieuw testen. Of neem contact op met uw huisarts.

Positieve uitslag corona

Blijkt uit de test dat u corona heeft? Dan wordt u gebeld door een GGD-medewerker voor het bron- en contactonderzoek. U hoort van de GGD wat u moet doen, zoals thuis in isolatie gaan. Uw huisgenoten blijven thuis in quarantaine.

Het is belangrijk dat u zelf uw huisarts, werkgever en/of bedrijfsarts informeert.

Beschermingsmiddelen voor mantelzorger of pgb-zorgverlener

Krijgt u meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg (langdurige zorg)? Dan kunt u tot de uitslag bekend is beschermingsmiddelen regelen voor uw mantelzorger of pgb-zorgverlener.

Uw huisarts of de GGD kan op uw naam een elektronisch recept uitschrijven. Daarmee haalt uw mantelzorger of pgb-zorgverlener gratis een pakket op bij de apotheek. In het pakket zitten: handschoenen, mondneusmaskers, halterschorten, een bril en een flacon desinfectans.

Is de uitslag bekend, dan zijn er 2 opties:

  1. U heeft geen corona. Uw mantelzorger of pgb-zorgverlener heeft geen beschermingsmiddelen meer nodig.
  2. U heeft wel corona. Uw mantelzorger of pgb-zorgverlener heeft voor een langere periode beschermingsmiddelen nodig.
Corona PCR. Antigeen, speekseltest, spoed pcr, covid test, saliva test

COPYRIGHT © 2021

Contact

Klantenservice

Openingstijden telefoonlijn:

09:00 – 13:00

21:00 – 23:00

nl_NL

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Klik hier voor meer informatie