Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over PCR testen.
Wat voor soort test voert Coronapcrtesten.nl uit?

Coronapcrtesten.nl werkt met een betrouwbare en goedgekeurde combinatie van antigeen- en PCR testen. Een antigeentest toont aan of er eiwitten van het coronavirus in het neus- en keelslijm zitten. Met een PCR test wordt vastgesteld of u Covid-19 heeft en hiermee kunt u dan ook reizen.

Hoe wordt de antigeentest afgenomen?

Bij een antigeentest ofwel corona sneltest wordt er met een wattenstaafje neusslijm bij u afgenomen (swab-afname). Het slijmmonster wordt onderzocht op de aanwezigheid van antigenen van het coronavirus. De goedgekeurde antigeentest draagt het CE-keurmerk. Een positieve uitslag van de antigeentest betekent hoogstwaarschijnlijk dat u besmet bent met het coronavirus.

Hoe wordt de PCR test afgenomen?

Bij een PCR test wordt er met een wattenstaafje neus- en keelslijm bij u afgenomen (swab-afname). Het slijmmonster wordt onderzocht op de aanwezigheid van het coronavirus. De goedgekeurde PCR test draagt het CE-keurmerk. Een positieve PCR test duidt op een actieve Covid-19 infectie. Deze test wordt voornamelijk afgenomen omdat hier een internationaal erkend reisdocument mee wordt afgegeven, en wordt ook wel gezien als de gouden standaard.

Wat is het verschil tussen een PCR-test en een snelle antigeentest?

Een PCR test is veelal nauwkeuriger dan een antigeen sneltest. De PCR test reiscertificaat wordt daarom internationaal erkend om mee te reizen in geval van een negatieve uitslag. De PCR test is duurder dan de antigeen test omdat deze na het afnemen van mond en neus slijm wordt gebracht naar onze ISO-gecertificeerde laboratoria. Hier volgt dan een analyse, en het laboratorium mailt jou dan de resultaten en je reiscertificaat.

Wanneer moet ik testen voor ik op reis kan?

Nadat u bij ons een PCR test heeft afgenomen ontvangt u uw uitslag en indien negatief u reisverklaring binnen 24 uur (meestal 12 tot 14 uur). De test wordt afgenomen bij een van onze locaties en door de koerier opgehaald om vervolgens geanalyseerd te worden in de laboratorium. Wanneer doe ik de test: U doet de test twee dagen voordat u vertrekt, de uitslag krijgt u op de mail en kan nadien aangetoond worden op het vliegveld en plaats van bestemming.

Ik heb met spoed een reiscertificaat nodig. Wat kan ik doen?

Bel ons dan vrijblijvend zodat wij kunnen kijken naar de mogelijkheden, wij hebben tientallen personen geholpen die bijv. met spoed op reis moeten en geen 24 uur kunnen wachten. Daarnaast bieden wij ook een spoed PCR test wat wellicht interessant is voor u.

Hoe lang duurt de Covid-19 sneltest en hoe lang moet ik wachten op de uitslag?

De sneltest neemt circa 10 minuten in beslag. U ontvangt binnen 15 minuten na het afnemen van de Covid-19 sneltest de testuitslag. Daarbij heeft u de keuze om ter plaatse op de uitslag te wachten of deze testuitslag per mail te ontvangen. In beide gevallen weet u vrijwel direct of u al dan niet besmet bent met het coronavirus.

Kan ik mij direct laten testen op het coronavirus?

Ja. U kunt bij Coronapcrtesten.nl meteen een afspraak maken voor een Covid-19 sneltest. Wij hebben geen wachtlijsten of wachttijden. Onze testlocatie’s hebben voldoende capaciteit om dagelijks honderden mensen een Covid-19 sneltest af te nemen. Wij hanteren ruime openingstijden en zijn óók in het weekend geopend.

Hoe betrouwbaar is de Covid-19 sneltest?

Coronapcrtesten.nl werkt uitsluitend met betrouwbare testen, die zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM. Onze sneltesten op corona dragen het CE-keurmerk, dat aangeeft dat ze aan alle eisen voldoen. Ze worden uitgevoerd door een getrainde professional.

Veelgestelde vragen bedrijven

Binnen hoeveel tijd kan de testuitslag worden gegeven?

Het testen van een individuele werknemer neemt circa 10 minuten in beslag, waarna binnen enkele minuten een testuitslag volgt. Het is afhankelijk van het aantal te testen medewerkers, hoeveel tijd de totale testsessie vergt. U heeft de uitslag van al uw geteste medewerkers in principe dezelfde dag.

Hoe betrouwbaar zijn de Covid-19 sneltesten voor bedrijven?

Coronapcrtesten.nl werkt uitsluitend met betrouwbare testen, die zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM. Onze sneltesten op corona dragen het CE-keurmerk, dat aangeeft dat ze aan alle eisen voldoen. Ze worden uitgevoerd door een getrainde professional.

Kan ik mij direct laten testen op het coronavirus?

Ja. U kunt bij Coronapcrtesten.nl meteen een afspraak maken voor een Covid-19 sneltest. Wij hebben geen wachtlijsten of wachttijden. Onze testlocatie’s in Rotterdam en Amsterdam hebben voldoende capaciteit om dagelijks honderden mensen een Covid-19 sneltest af te nemen. Wij hanteren ruime openingstijden en zijn óók in het weekend geopend.

Hoe lang duurt de Covid-19 sneltest en hoe lang moet ik wachten op de uitslag?

De sneltest neemt circa 10 minuten in beslag. U ontvangt binnen 15 minuten na het afnemen van de Covid-19 sneltest de testuitslag. Daarbij heeft u de keuze om ter plaatse op de uitslag te wachten of deze testuitslag per mail te ontvangen. In beide gevallen weet u vrijwel direct of u al dan niet besmet bent met het coronavirus.

Onze diensten

Vindt u het belangrijk om snel een testuitslag te krijgen? En zoekt u een betrouwbare partij die met u mee denkt over een persoonlijk coronabeleid of testen op locatie? Wij bieden de volgende diensten aan:

Snel duidelijkheid met de sneltest

Heeft u klachten die passen bij corona en wilt u zo snel mogelijk duidelijkheid? Is één van uw collega’s positief getest en wilt u weten waar u aan toe bent? Dan biedt onze snelle antigeentest uitkomst. U ontvangt dan binnen 15 minuten de uitslag.


Goedgekeurd door het RIVM

Onze Antigeentest van het merk Roche is goedgekeurd door het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie en heeft een CE-markering.


Hoe werkt een sneltest voor corona?

Op één van onze locaties neemt een gecertificeerde medewerker met een steriel wattenstaafje testmateriaal af uit uw neusholte. Dit testmateriaal wordt gemengd met een vloeistof. Binnen 15 minuten ontvangt u van ons de testuitslag via uw e-mailadres.


Wat is een snelle antigeentest?

De snelle antigeentest toont aan of er antigenen van SARS CoV – 2 (oftewel corona) in uw neus- en keelslijm aanwezig zijn. Antigenen zijn eiwitten van het virus die een afweerreactie kunnen opwekken in het lichaam.


Let op: de Antigeensneltest is minder gevoelig dan de PCR-test en is daardoor beperkt geschikt als reiscertificaat, afhankelijk van aankomstland.

Betrouwbare PCR-test met snelle testuitslag

De test die het meest wordt ingezet in de teststraten is de PCR-test. Deze test is uitermate geschikt wanneer u klachten heeft die passen bij het coronavirus en/of wanneer u naar het buitenland moet afreizen en daarvoor een negatieve coronaverklaring nodig heeft. Binnen 24 uur heeft u de testuitslag en het reiscertificaat binnen.

Onze PCR-testen

Op een van onze testlocaties neemt onze gecertificeerde medewerker met een steriel wattenstaafje testmateriaal af uit uw neus- en keelholte. Het materiaal wordt vervolgens in een testbuisje geplaatst en voorzien van uw unieke code. Dit buisje wordt in één van onze speciale laboratorium-dozen in de meest gunstige omstandigheden vervoerd naar een laboratorium. Daar wordt het monster onderzocht op actieve virusstoffen.

Samenwerking met gecertificeerd laboratorium

Voor onze PCR-testen werken wij samen met een gecertificeerd laboratorium. Dit laboratorium is door het RIVM goedgekeurd.


Testuitslag en reiscertificaat

U ontvangt de testuitslag binnen 24 uur. De uitslag en het Engelstalig reiscertificaat krijgt u via uw e-mailadres toegestuurd.


Corona PCR. Antigeen, speekseltest, spoed pcr, covid test, saliva test

COPYRIGHT © 2021

Contact

Klantenservice

Openingstijden telefoonlijn:

09:00 – 13:00

21:00 – 23:00

nl_NL

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Klik hier voor meer informatie